Undervisning

Synnøves hånd på tavle

Sprog

Lær sprog af en, som har forstand på dem!

Slavoglotta klarer undervisning på en lang række sprog. Jeg har erfaring med blandt andet bulgarsk, russisk, makedonsk, serbokroatisk og slovensk på niveauer fra folkeskole over voksenudervisning til universitetsforelæsninger.

Jeg har erfaring med undervisning fra tiden helt tilbage til 1990, hvor jeg startede på Udenrigsministeriets Sprogskole som tilkaldelærer i bulgarsk. Senere underviste jeg på Københavns Universitets Østeuropainstitut. Har også undervist for et par 7.-klasser i bulgarsk.

Gennem årene jeg har undervist i sprogene bulgarsk, russisk, makedonsk, serbokroatisk og slovensk — som alle er slaviske sprog — samt i jakutisk og mongolsk.

Mit hovedprincip er: Kan jeg skaffe undervisningsmateriale i sproget, så kan jeg også undervise i det.

Hvis du er i stand til at læse disse linier, er du over den alder, hvor man kan tilegne sig et fremmedsprog uden egentlig at tænke over det. Sprog kommer ikke længere flyvende ind i munden som taffelduer, desværre. For at lære et nyt fremmedsprog, når man er over 13 år gammel, kræver det tid til eksponering over for sproget (altså ikke mindst lektioner) og tid til at bruge knofedt (arbejde med gloser og bøjninger hjemme).

XHTML og CSS

I 2009 afholdt jeg et kursus i webdesign for begyndere. Det har længe været en af mine store passioner. Kursets hjemmeside.